Eli otin tuosta listasta minkä tekasin aiheeksi:

- haluan leidille vauhdikkaat varmat kontaktit........

- Haluan leidille kepit.......

 

Minun mielestä pitää reenata siten että otetaan joku tietty osa-alue ja reenataan sitä niin kauan että tavoittee saavutetaan eli ei reenata sitä sun tätä vaan tavoitteelisesti niin siitä tulee hyvä.

Olen aina pitänyt kontaktin alla makupalaa leidille enkä luovu siitä koska näin koiralla tulee semmonen vahva mielikuva että se on aina siellä ja kun siihen yhdistää käskyn alas niin käskyllä koira hakee makupalaa ja samalla tekee kontaktin oikein. Reenasin leidillä kontakteja siten että laitoin puomin jälkeen hypyn ja myös hypyn kontaktin sivulle ja lähetin koiran puomille ja sanoin alas ja juoksin puomin eteen laitetun hypyn taakse ja kutsuin sitä kun se oli ottanut kontaktin ja syönyt maku palan ja hyvin onnistui. Sitten otin sivuttaissuunnassa etäisyyttä ja menin sen sivulla olevan hypyn taakse ja kun leidi oli ottanut kontaktin ja syönyt makupalan niin kutsuin sen hypyn kautta luokse ja palkkasin sen ja sekin onnistui näitä tein useamman kerran taukojen kanssa.

Sitten reenasin keppeja siten että laitoin makupalan keppien jälkeen paperin palalle ja annoin leidin itsenäisesti pujotella ja hakea makupalan. Tämä harjoitus on hyvä kun koira itsenäisesti hakee oikean välin eikä välitä ohjaajan sijoittumisesta ja tekee kepit loppuun ja saa palkan. Näitä tein useamman kerran ja sitten harjottelin eri kulmista samaa hommaa ja hyvin onnisti.

Näitä juttuja pitää myös uskaltaa käyttää kisoissa ettei ne vaan jää reenihallin osaamisiksi.Tämmöstä tälläkertaa ei muuta kun nukkumaan:)